Ślub i wesele
w Artisie

Zakochać możesz się w różnych miejscach…

Przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie. Pozostaje w pamięci na stałe. Bardzo ważne są więc uroda i klimat miejsca jak i zapewnienie profesjonalnej obsługi. Każdy szczegół jest tu ważny, od dekoracji stołu poprzez nienaganny serwis do wyrafinowanego smaku dań.

Jesteśmy przekonani, że spełniamy te warunki i powierzając nam organizację przyjęcia weselnego dokonują Państwo trafnego wyboru.

Organizujemy przyjęcia weselne w Hotel Restauracja Artis do 110 osób oraz w SALI OGRODOWEJ na ok. 200 osób.

Przyjęcia w plenerze to propozycje dla wszystkich tych, którzy marzą o oryginalnym i niepowtarzalnym przyjęciu, które podkreśli wyjątkowość tego wydarzenia i pozostanie na długo w pamięci wszystkich gości.

…niepowtarzalne wesele tylko u NAS!

Dodatkowym atutem przyjęcia weselnego w ogrodzie jest możliwość wykonania sesji zdjęciowej w dniu ślubu bez konieczności opuszczania gości i weselnej zabawy. Powierzchnia pawilonu (300 m²) pozwala na rozwiązania odpowiadające indywidualnym potrzebom klientów oraz na organizowanie większych imprez.

Naszą ofertę kierujemy do tych dla których liczy się profesjonalizm, elegancja i odrobina ekstrawagancji.

Oferujemy również usługi cateringowe.

Referencje naszych Gości

Zorganizowaliśmy nasze wesele w Sali Parkowej w połowie sierpnia i był to świetny wybór! 😊
Sala jest przestrzenna i elegancka, jedzenie pyszne, a obsługa bardzo miła i pomocna.
 
W czasie wesela byliśmy informowani na bieżąco o wszystkich ważnych kwestiach, a jeśli pojawiały się jakieś prośby lub problemy – były rozwiązywane natychmiast.
 
Goście byli pod wrażeniem profesjonalizmu, doskonałego smaku dań i klimatycznego parku, w którym można było się zrelaksować, a dzieci mogły się pobawić.
 
Mówiąc krótko: gdybyśmy mogli cofnąć się w czasie i organizowalibyśmy nasze przyjęcie ponownie, znów postawilibyśmy na Artis!
Dziękujemy i będziemy polecać! ☺️☺️
Polecamy organizację wesela w Restauracji Artis!
 
Impreza odbyła się w sali parkowej 🙂 jedzenie pyszne świetnie podane (goście zachwyceni), jeśli chodzi o obsługę wszystko na najwyższym poziomie, jak również świetny kontakt z Panem Marcinem (dziękuje za cierpliwość do mojej osoby 🙈😂), który dopiął wszystko na ostatni guzik ! 🙂 ❤️
 
Serdecznie polecamy jeszcze raz !!! 😍
Dziękujemy bardzo ! ❤️
Miejsce godne polecenia (pawilon ogrodowy) Sala bardzo przestrzenna sama w sobie jest tak ładna, że za bardzo nie potrzeba dodatkowych dekoracji. Klimat niepowtarzalny, obsługa wspaniała, posiłki przepyszne 🙂
 
Niezapomniane przyjęcie weselne.
Polecam.
 
16.07.2022 w Hotelu Artis, w pawilonie ogrodowym odbyło się nasze wesele.
 
Jesteśmy ZACHWYCENI tym jak udała się nasza współpraca, od pierwszego spotkania po całą organizacje.
Jedzenie 5🌟
Obsługa 5🌟
Komunikatywność 5🌟
Dyspozycyjność 5 🌟
Klimat 5🌟
 
My, jak i nasi goście byli pod wrażeniem całokształtu wesela. Każdemu, kto się obawia namiotu śmiało zapewniam, nie ma się czego bać!
 
Dziękujemy Wam za pomoc i organizacje tego pięknego dnia. Czuliśmy profesjonalna opiekę i podczas wesela spokojnie mogliśmy cieszyć się z tej chwili i spędzać czas z gośćmi! Śmiało powiemy, że bawiliśmy się na własnym weselu! 😁

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE I

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka,
gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach, Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (1 porcja/os.)
Pieczeń ze schabu
Filet drobiowy pod brokułem
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiemVEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 2 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA PŁYTA
STÓŁ SZWEDZKI
Sałatka jarzynowa, z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, grecka, z ogórków kiszonych i zielonego groszku
Wędliny i sery
Carpaccio z pieczonego buraka na rukoli
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź po staropolsku
Roladki z szynki i sera
Pomidory z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Pieczywo

I GORĄCA KOLACJA
(1 do wyboru)

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z pomidorkami podane z kluską śląską i surówką
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop z pieczarkami w cieście francuskim podany na miksie sałat z prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem miodowo-musztardowym

II CIEPŁE DANIE
(1 do wyboru)
Żurek na kapuście i boczku z pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami

III CIEPŁE DANIE
200 ml/os.
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Na Państwa życzenie przygotowujemy również:

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1.00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości – bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie – koszt wypożyczenia kieliszków – 5 zł
Piwo beczkowe 30l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11 zł
STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje/os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki:
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo

Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI – 35 zł/os.

Na zimno:

kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu, pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością (dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:

żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50% ceny

Dekoracja światłem – 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.
Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE II

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka, gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach, Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (2 porcje/os., 3 rodzaje do wyboru): 
Pieczeń ze schabu
Filet drobiowy pod brokułem
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiemVEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 2 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA PŁYTA
STÓŁ SZWEDZKI
Sałatka jarzynowa, z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, grecka, z ogórków kiszonych i zielonego groszku
Wędliny i sery
Carpaccio z pieczonego buraka na rukoli
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź po staropolsku
Roladki z szynki i sera
Pomidory z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Pieczywo

I GORĄCA KOLACJA
(1 do wyboru)

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z pomidorkami podane z kluską śląską i surówką
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop z pieczarkami w cieście francuskim podany na miksie sałat z prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem miodowo-musztardowym

II CIEPŁE DANIE
(1 do wyboru)
Żurek na kapuście i boczku z pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami

III CIEPŁE DANIE
200 ml/os.
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Na Państwa życzenie przygotowujemy również:

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1:00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości- bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie- koszt wypożyczenia kieliszków-5,00 zł
Piwo beczkowe 30 l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11,00 zł
STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje/os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki:
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo

Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI – 35 zł/os.

Na zimno:

kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu,pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością ( dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:

żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem,, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50 % ceny

Dekoracja światłem 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.
Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE III

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka,
gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach,
Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

OWOCE (stół szwedzki)

ZUPA
(1 do wyboru)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem cebulo-serowy z grzankami
Krem z pomidorów i pieczonej papryki z grzanką bazyliową
Krem borowikowy z grzankami (dopłata)
Krem z zielonego groszku z parmezanem (dopłata)
Krem z batatów z prażonymi migdałami (dopłata)
Kremowa zupa z pieczonymi pieczarkami
Zupa krem z grzankami VEGE

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (3 rodzaje do wyboru)
Pieczeń ze schabu
Roladka wieprzowa z warzywami
Kotlet de Volaille
Filet drobiowy nadziewany porem i boczkiem
Rolada drobiowa z pieczarką i oscypkiem
Filet z kaczki w czerwonym winie i rozmarynie (dopłata)
Zraz wołowy w boczku (dopłata)
Podwójny schabowy z cebulką (dopłata)
Karczek z chutney śliwkowo-jabłkowym
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Ser camembert zapiekany z żurawiną VEGE
Kotlety z kaszy jaglanej z warzywami VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiem VEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 3 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA ZAKĄSKA
Wędliny i ser żółty 100g/os.
Pieczywo
Sałatki 200g/os. :
jarzynowa, z jarmużem, kabanosami i tofu (dopłata) 
z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, 
grecka
porowa z ananasem, szynką i żółtym serem
porowa z żółtym serem i jabłkiem
ze szpinakiem serem feta, prażonym słonecznikiem i suszonymi pomidorkami
z kurkami i sałatą lodową (dopłata)
z gruszką i orzechami (dopłata)

I GORĄCA KOLACJA (1 do wyboru)
Klopsiki drobiowe w sosie szpinakowym z pomidorkami podane z ryżem i warzywami
(marchewka i pietruszka w rozmarynie)
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop drobiowy ze szpinakiem i pieczoną papryką w cieście francuskim podany na miksie sałat
Filet drobiowy w sosie estragonowym podany z kopytkami i glazurowaną marchewką
Dorsz w cieście francuskim z sosem zabajone z borowikami na miksie sałat z dressingiem musztardowym i kulkami jalapeno
Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym podana z ryżem brązowym i borowikami (dopłata)
Duszone policzki wołowe z warzywami i kaszą (dopłata)
Sakiewki wieprzowe z pieczarkami w sosie porowym z pieczonymi ziemniakami

ZIMNA ZAKĄSKA (4 do wyboru)
Roladki z grillowanej papryki i boczku
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź z jabłkiem i chrzanem
Śledź po staropolsku
Śledź w sosie mandarynkowym
Roladki z szynki i sera
Wędzony łosoś na bagietce z kiełkami (dopłata)
Koreczki z pomidorków i mozzarelli
Zapiekany camembert na rukoli z orzechami i dressingiem żurawinowym (dopłata)
Łosoś na świeżym ogórku z kiełkami (dopłata)
Wędzony pstrąg na bagietce z rukolą i pasta z awokado (dopłata)
Koperty z tortilli z łososiem wędzonym (dopłata)
Kulki serowe na suszonych pomidorach
Figi z szynka parmeńską i serem pleśniowym (dopłata)
Roladki z szynki parmeńskiej, pomidorków i mozzarelli (dopłata)

II CIEPŁE DANIE
Golonka zapiekana pod chrzanem z kaszą pęczak z borowikami
Naleśnik z kurczakiem podany z kremem pomidorowym
Strogonow drobiowy podany z bagietką czosnkową
Żurek z gołąbkiem i pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami
Pierś z kurczaka w białym winie z kardamonem podany z sałatką z pieczonych batatów (dopłata)
Gołąbki z mięsem kaczki w czerwonej kapuście (dopłata)
Filet z kaczki duszony w jabłkach z konfiturą z czerwonej cebuli podany z pieczonymi ziemniakami (dopłata)

III CIEPŁE DANIE 200 ml/os.
Barszcz czerwony z zapiekanką na bagietce
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Krem z białych warzyw z pieczarkami w cieście francuskim (dopłata)
Krem dyniowy z paluszkami francuskimi (dopłata)
Na Państwa życzenie przygotowujemy również :

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1:00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości – bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie – koszt wypożyczenia kieliszków – 5 zł

Piwo beczkowe 30 l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11 zł

STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje /os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo
Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI
35 zł/os. (min 50 osób)

Na zimno:
kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu, pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością ( dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:
żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem,, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50% ceny

Dekoracja światłem 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.

Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

Zaplanuj niezapomniane wesele w Artis Hotel i Restauracja już dziś!

Pomożemy Ci dopasować pobyt i przeżycia do wyznaczonego budżetu.

 

Zadzwoń i umów się na spotkanie

Cudowne miejsce! Serdecznie polecamy wszystkim! Nasz ślub odbył się w altance a wesele w sali ogrodowej, było przepięknie🥰

Klimat tamtego miejsca jest niesamowity, jedzenie przepyszne a obsługa bardzo profesjonalna, pomocna w każdej sytuacji. 🥰

Szczególne podziękowania dla Pana Marcina i Pani Jadzi – wspaniałe osoby, bardzo życzliwe i pomocne. Organizacja wesela z nimi to czysta przyjemność🥰 

Dziękujemy serdecznie raz jeszcze i gorąco pozdrawiamy ❤️

Paulina i Bartek

Przepyszne jedzenie, bardzo sympatyczna obsługa, miejsce cudowne – serdecznie polecam.

Najlepsza restauracja w okolicy!!

Nadia

Nasze przyjęcie weselne odbyło się już jakiś czas temu, bo 15.08.2019, ale Artis stanął na wysokości zadania! Pani Jadzia była niesamowicie pomocna we wszystkim, menu dopasowane pod nas i gości. Piękne pokoje hotelowe, super obsługa wesela.

Mimo kilku wpadek (bo cóż to za impreza bez wpadek? :)) obsługa na najwyższym poziomie, stały kontakt z kimś z obsługi. Przede wszystkim przepyszne jedzenie!

Choć minęło już prawie trzy lata – wciąż mam w pamięci smak tych weselnych dań. No i ten piękny teren wokół, żeby wyskoczyć na szybką sesje, a cała atmosfera wesela w namiocie to coś wspaniałego.

Z całego serca polecam. ❤️

Joanna Machowska – Nachman

W zeszła niedzielę byłem wraz z rodziną na obiedzie, przepyszne jedzenie obsługa bardzo miła i pomocna.

Bardzo polecam to miejsce na niedzielny obiad☺️

Dodam jeszcze że wasza wątróbka na brązowym ryżu robi furorę ☺️

Grzegorz Mroczka

Jako dj prowadzący wesela mogę z czystym sumieniem polecić lokal.

Klimatyczne miejsce w którym aż miło spotkać się w gronie rodziny. Sporo zieleni hamaki ławeczki. Pod kątem technicznym sala ma bardzo dobrą akustykę.

Sporo gniazdek instalacja elektryczna zrobiona fachowo. Jedzenie jak i obsługa na 5.

Na pewno polecę każdemu.

Grzegorz Mroczka