Ślub i wesele
w Artisie

Zakochać możesz się w różnych miejscach…

Przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie. Pozostaje w pamięci na stałe. Bardzo ważne są więc uroda i klimat miejsca jak i zapewnienie profesjonalnej obsługi. Każdy szczegół jest tu ważny, od dekoracji stołu poprzez nienaganny serwis do wyrafinowanego smaku dań.

Jesteśmy przekonani, że spełniamy te warunki i powierzając nam organizację przyjęcia weselnego dokonują Państwo trafnego wyboru.

Organizujemy przyjęcia weselne w Hotel Restauracja Artis do 110 osób oraz w SALI OGRODOWEJ na ok. 200 osób.

Przyjęcia w plenerze to propozycje dla wszystkich tych, którzy marzą o oryginalnym i niepowtarzalnym przyjęciu, które podkreśli wyjątkowość tego wydarzenia i pozostanie na długo w pamięci wszystkich gości.

…niepowtarzalne wesele tylko u NAS!

Dodatkowym atutem przyjęcia weselnego w ogrodzie jest możliwość wykonania sesji zdjęciowej w dniu ślubu bez konieczności opuszczania gości i weselnej zabawy. Powierzchnia pawilonu (300 m²) pozwala na rozwiązania odpowiadające indywidualnym potrzebom klientów oraz na organizowanie większych imprez.

Naszą ofertę kierujemy do tych dla których liczy się profesjonalizm, elegancja i odrobina ekstrawagancji.

Oferujemy również usługi cateringowe.

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE I

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka,
gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach, Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (1 porcja/os.)
Pieczeń ze schabu
Filet drobiowy pod brokułem
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiemVEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 2 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA PŁYTA
STÓŁ SZWEDZKI
Sałatka jarzynowa, z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, grecka, z ogórków kiszonych i zielonego groszku
Wędliny i sery
Carpaccio z pieczonego buraka na rukoli
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź po staropolsku
Roladki z szynki i sera
Pomidory z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Pieczywo

I GORĄCA KOLACJA
(1 do wyboru)

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z pomidorkami podane z kluską śląską i surówką
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop z pieczarkami w cieście francuskim podany na miksie sałat z prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem miodowo-musztardowym

II CIEPŁE DANIE
(1 do wyboru)
Żurek na kapuście i boczku z pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami

III CIEPŁE DANIE
200 ml/os.
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Na Państwa życzenie przygotowujemy również:

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1.00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości – bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie – koszt wypożyczenia kieliszków – 5 zł
Piwo beczkowe 30l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11 zł
STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje/os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki:
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo

Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI – 35 zł/os.

Na zimno:

kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu, pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością (dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:

żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50% ceny

Dekoracja światłem – 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.
Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE II

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka, gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach, Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (2 porcje/os., 3 rodzaje do wyboru): 
Pieczeń ze schabu
Filet drobiowy pod brokułem
Kotlet de Volaille
Kotlet schabowy
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiemVEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 2 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA PŁYTA
STÓŁ SZWEDZKI
Sałatka jarzynowa, z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, grecka, z ogórków kiszonych i zielonego groszku
Wędliny i sery
Carpaccio z pieczonego buraka na rukoli
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź po staropolsku
Roladki z szynki i sera
Pomidory z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Pieczywo

I GORĄCA KOLACJA
(1 do wyboru)

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z pomidorkami podane z kluską śląską i surówką
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop z pieczarkami w cieście francuskim podany na miksie sałat z prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem miodowo-musztardowym

II CIEPŁE DANIE
(1 do wyboru)
Żurek na kapuście i boczku z pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami

III CIEPŁE DANIE
200 ml/os.
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Na Państwa życzenie przygotowujemy również:

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1:00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości- bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie- koszt wypożyczenia kieliszków-5,00 zł
Piwo beczkowe 30 l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11,00 zł
STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje/os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki:
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo

Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI – 35 zł/os.

Na zimno:

kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu,pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością ( dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:

żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem,, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50 % ceny

Dekoracja światłem 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.
Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE III

NAPOJE ZIMNE:
woda mineralna gazowana Wysowianka,
gazowane napoje Wysowianka, woda niegazowana i soki owocowe w karafkach,
Coca Cola 0,2l
Sprite 0,2l

NAPOJE CIEPŁE
(bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany

OWOCE (stół szwedzki)

ZUPA
(1 do wyboru)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem cebulo-serowy z grzankami
Krem z pomidorów i pieczonej papryki z grzanką bazyliową
Krem borowikowy z grzankami (dopłata)
Krem z zielonego groszku z parmezanem (dopłata)
Krem z batatów z prażonymi migdałami (dopłata)
Kremowa zupa z pieczonymi pieczarkami
Zupa krem z grzankami VEGE

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (3 rodzaje do wyboru)
Pieczeń ze schabu
Roladka wieprzowa z warzywami
Kotlet de Volaille
Filet drobiowy nadziewany porem i boczkiem
Rolada drobiowa z pieczarką i oscypkiem
Filet z kaczki w czerwonym winie i rozmarynie (dopłata)
Zraz wołowy w boczku (dopłata)
Podwójny schabowy z cebulką (dopłata)
Karczek z chutney śliwkowo-jabłkowym
Klopsiki z soczewicy i marchewki w sosie warzywnym VEGE
Ser camembert zapiekany z żurawiną VEGE
Kotlety z kaszy jaglanej z warzywami VEGE
Pierogi razowe ze szpinakiem VEGE

Dodatki
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek ( 3 rodzaje)

DESER
Tort (własny zakres)

ZIMNA ZAKĄSKA
Wędliny i ser żółty 100g/os.
Pieczywo
Sałatki 200g/os. :
jarzynowa, z jarmużem, kabanosami i tofu (dopłata) 
z selera naciowego z kurczakiem i żurawiną, 
grecka
porowa z ananasem, szynką i żółtym serem
porowa z żółtym serem i jabłkiem
ze szpinakiem serem feta, prażonym słonecznikiem i suszonymi pomidorkami
z kurkami i sałatą lodową (dopłata)
z gruszką i orzechami (dopłata)

I GORĄCA KOLACJA (1 do wyboru)
Klopsiki drobiowe w sosie szpinakowym z pomidorkami podane z ryżem i warzywami
(marchewka i pietruszka w rozmarynie)
Filet pod brokułem z ziemniaczanym gratinem
Eskalop drobiowy ze szpinakiem i pieczoną papryką w cieście francuskim podany na miksie sałat
Filet drobiowy w sosie estragonowym podany z kopytkami i glazurowaną marchewką
Dorsz w cieście francuskim z sosem zabajone z borowikami na miksie sałat z dressingiem musztardowym i kulkami jalapeno
Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym podana z ryżem brązowym i borowikami (dopłata)
Duszone policzki wołowe z warzywami i kaszą (dopłata)
Sakiewki wieprzowe z pieczarkami w sosie porowym z pieczonymi ziemniakami

ZIMNA ZAKĄSKA (4 do wyboru)
Roladki z grillowanej papryki i boczku
Galaretka drobiowa lub wieprzowa z nóżek jak dawniej
Śledź z jabłkiem i chrzanem
Śledź po staropolsku
Śledź w sosie mandarynkowym
Roladki z szynki i sera
Wędzony łosoś na bagietce z kiełkami (dopłata)
Koreczki z pomidorków i mozzarelli
Zapiekany camembert na rukoli z orzechami i dressingiem żurawinowym (dopłata)
Łosoś na świeżym ogórku z kiełkami (dopłata)
Wędzony pstrąg na bagietce z rukolą i pasta z awokado (dopłata)
Koperty z tortilli z łososiem wędzonym (dopłata)
Kulki serowe na suszonych pomidorach
Figi z szynka parmeńską i serem pleśniowym (dopłata)
Roladki z szynki parmeńskiej, pomidorków i mozzarelli (dopłata)

II CIEPŁE DANIE
Golonka zapiekana pod chrzanem z kaszą pęczak z borowikami
Naleśnik z kurczakiem podany z kremem pomidorowym
Strogonow drobiowy podany z bagietką czosnkową
Żurek z gołąbkiem i pieczonym ziemniakiem
Ragout wieprzowe z kopytkami
Pierś z kurczaka w białym winie z kardamonem podany z sałatką z pieczonych batatów (dopłata)
Gołąbki z mięsem kaczki w czerwonej kapuście (dopłata)
Filet z kaczki duszony w jabłkach z konfiturą z czerwonej cebuli podany z pieczonymi ziemniakami (dopłata)

III CIEPŁE DANIE 200 ml/os.
Barszcz czerwony z zapiekanką na bagietce
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Krem z białych warzyw z pieczarkami w cieście francuskim (dopłata)
Krem dyniowy z paluszkami francuskimi (dopłata)
Na Państwa życzenie przygotowujemy również :

STÓŁ SZWEDZKI Z ALKOHOLEM i firmowym ponczem (do godz. 1:00)

Własny alkohol i obsługa przez samych Gości – bez opłat
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne do obiadu 100 ml – 6 zł
Wino włoskie białe i czerwone półwytrawne 1l – 60 zł
Wino we własnym zakresie – koszt wypożyczenia kieliszków – 5 zł

Piwo beczkowe 30 l – 510 zł
Piwo regionalne GRYBÓW 0,5l – 11 zł

STÓŁ Z LEMONIADAMI 600 zł
3 rodzaje w słojach 8,5l

WIECZORNE GRILLOWANIE
55 zł/os. (2 porcje /os.)
Karkówka
Kiełbaska
Krupniok
Szaszłyk drobiowo-wieprzowy
Oscypek z cukinią i papryką
Pieczyste

Dodatki
Sałatka niemiecka
Sałatka wiosenna
Warzywa grillowane
Pieczywo
Sosy: czosnkowy, meksykański, BBQ, bananowo-rodzynkowy, musztarda, ketchup

STÓŁ SWOJSKI
35 zł/os. (min 50 osób)

Na zimno:
kiełbasa wiejska, smalec z jabłuszkiem, ogórki kiszone własnego wyrobu, pieczywo ARTIS, deska serów regionalnych, ryba po kaszubsku, proziaki z masłem czosnkowym, boczek pieczony, kabanosy, salceson, pieczony pasztet, szynka z kością ( dopłata 600 zł), łosoś pieczony w całości (dopłata 500 zł)

Na ciepło:
żur na kapuście i boczku, pierogi ruskie opiekane, golonka na kapuście zasmażanej

STÓŁ WYKWINTNY
50 zł/os. (min. 50 osób)

Sushi, jajka przepiórcze z kawiorem,, ser kozi zapiekany w ziarnach, gruszki zapiekane z serem i żurawiną, deska serów regionalnych, krewetki w tempurze, tatar z łososia, pomidorowe rafaello, sałatka z mango i krewetkami, sałatka z truskawką, borówką i przepiórka w sezamie, marynowane tofu na carpaccio z buraka, sałatka z surimi

Dzieci do 1 roku GRATIS,
od 1 roku do 8 lat – 50% ceny

Dekoracja światłem 1500 zł

Pokrowce na krzesła 10 zł/os.,
elastyczne 8 zł/ os.

Podtalerze złote lub srebrne 4 zł/os.
Napis LOVE 600 zł
Ślub w ogrodzie 1500 zł

Animatorka 600 zł za 2h,
każda następna godzina 200 zł

Zaplanuj niezapomniane wesele w Artis Hotel i Restauracja już dziś!

Pomożemy Ci dopasować pobyt i przeżycia do wyznaczonego budżetu.

 

Zadzwoń i umów się na spotkanie